divendres, 2 d’abril del 2010

Caelum



Aquest ha estat el darrer descobriment que he fet. Caelum és una botiga i cafeteria que hi ha en un dels carrerons del barri gòtic de Barcelona, entre la catedral i l'església del pi. El lloc és preciós, íntim i molt acollidor i ho és molt especialment el soterrani on hi ha algunes taules amb espelmes, entre els murs de pedra que fa alguns segles havien estat banys jueus.
A Caelum es pot prendre te, cafè i copes. A més, tenen un ampli assortiment de rebosteria casolana feta per monges.

Més informació: C/ de la Palla 8, BCN.

Suggeriments: passejar i gaudir dels carrers del barri Gòtic, el Born i Ciutat Vella. Caminar sense rumb i anar assaborint els carrers, la gent, l'ambient, la companyia, i fer descobriments com Caelum.

dissabte, 27 de febrer del 2010

Matilda



Matilda és un restaurant que hi ha al centre de Sant Cugat, molt a prop del Monestir. La cuina és moderna i variada: pasta, rissotto, amanides, entrants diversos, peix, carn i pizza.
El restaurant està ubicat en una antiga església, per això la gran alçada del sostre. Han conservat les voltes.
És d'ambient agradable, modern, elegant i càlid. Els migdies del cap de setmana acostuma a ser més sorollós per les famílies que hi van. Els vespres entre setmana és més tranquil i íntim.

Més informació: www.restaurantmatilda.com

Suggeriments: aprofitar la situació del restaurant per a visitar el monestir i passejar pels seus voltants. Allà a la vora hi ha el carrer peatonal i comercial, Santiago Russinyol.

divendres, 15 de gener del 2010

Bembì



Bembì és un dels millors restaurants hindús que hi ha a Barcelona, segons els experts, per la qualitat del menjar i per les receptes que combinen la cuina tradicional amb la moderna.
Bembì significa melic i és que aquest restaurant s'ha proposat ser un enllaç entre la Índia i Barcelona.
El restaurant és modern i sobri amb decoració minimalista hindú.
Recomano la Samosa Channa Chaat, que no sé exactament que és però porta cigrons i salsa de iogurt entre d'altres coses. El Murgh Makhanwala, és un segon plat de pollastre, acompanyat per arròs basmati i el Naan, el pa típic hindú ben calentet.

Més informació: www.bembi-barcelona.com

Suggeriments: per la situació del restaurant, a tocar del Passeig de Gràcia, es pot aprofitar per anar de compres. També hi ha cinemes i teatres ben a la vora.

dissabte, 2 de gener del 2010

Sàbat

Res millor per a començar l'any que pecar de gula. I és que a la Sàbat hi ha tant per pecar que no saps ni què triar i finalment ho tries tot.
Si tens un dia horrible o si el dia és fantàstic, si tens alguna cosa a celebrar o simplement perquè no tens res a celebrar, els búlgars i els bracets de crema individuals són petits plaers d'aquells que un cop has tastat no te'n pots estar. Els pastissos de crema amb maduixes i maduixots (no en tenen sempre però es poden encarregar i ja posats, millor que la base sigui de massa brisa que fullada), el blanc i negre, el pastís de la diada i les bandes de fruites són altres especialitats de la Sàbat que et transporten al paradís.
Per encàrrec fan també pastissos per a celíacs.
Hi ha tres pastisseries Sàbat a Sant Cugat, a Coll Favà, a la Rambla Ribatallada i a Santiago Russinyol. Aquesta darrera amb servei de granja.
El mestre pastisser acumula tants premis nacionals i internacionals, i ben merescuts, que és impossible de posar-los en un post.

Més informació: http://www.pastisseriasabat.com/

Suggeriments: hi ha molt bons restaurants a Sant Cugat. Es pot fer un bon àpat i acabar-lo amb unes bones postres de la Sàbat. Sant Cugat té el carrer Santiago Russinyol, peatonal i molt comercial. Sempre hi ha molt ambient. Cal visitar el Monestir del segle X. El claustre és preciòs i de nit té un encant especial.

diumenge, 20 de desembre del 2009

La Mola




Cal caminar una mitja hora llarga per a arribar a aquest restaurant que hi ha al cim de la Mola. Des d'allà es pot observar bona part de Catalunya, els Pirineus, la serralada litoral, la pre-litoral (on està situada la Mola), el Vallès,... i fins i tot m'han dit que en dies nets es veu Mallorca, jo no l'he vista. El camí és molt maco i les vistes són espectaculars i permeten observar el relleu del nostre país.
Pel que fa al menjar, que per cert, és pujat amb mules, és el tradicional català. Amanides, escalivada, botifarres, mongetes, embotits,...

Més info: http://www.lamola.com/restaurant/

Suggeriments: també s'hi pot pujar de nit a sopar. Es viu la muntanya d'una manera diferent. La pujada de nit ha de fer-se en lluna plena perquè diuen que, a la Mola, les nits de lluna plena es troben les bruixes i fan els seus akelarres.

dissabte, 12 de desembre del 2009

Smartbox. Gastronomia amb estrella.

L'Smartbox, gastronomia amb estrella, és una capseta que conté una guia amb 30 restaurants -5 a Catalunya i la resta, a Espanya- d'una estrella Michelin i un val per a un menú degustació per a dues persones. El preu ronda els 120€.
Michelin ha editat l'smartbox en altres formats, circuits d'spa, aventura i hotels. També hi ha altres versions gastronòmiques més econòmiques.
És molt senzill utilitzar-la. Només cal triar el restaurant, reservar taula i entregar el val el dia de la reserva.
L'Smartbox és una molt bona idea per a regalar en qualsevol ocasió, i més ara que s'acosten els nadals. Es tracta d'un regal tan especial com original i això fa que sigui impossible no encertar.
És sens dubte un dels regals que més plaer pot provocar.

Més informació: www.smartbox.com

diumenge, 6 de desembre del 2009

Le Gondolier



Aquest és un d'aquells restaurants que si entres, és perquè no tens enlloc més on sopar. I és que en aquella zona de França, si no estàs entaulat abans de les 21h, no sopes. El rètol amb un gondolier amb una samarreta a ratlles et fa sospitar que com a mínim menjaràs pizza i t'avança que la decoració, la gent i el soroll no el faran molt agradable. I així és. Afortunadament, també té una petita terrasseta que dona a una gran plaça envoltada de grans plataners i altres restaurants. Si es pot, millor fer reserva i sopar a la terrassa, perqué el foie mi cuit que fan és dels millors que he tastat mai. El serveixen excel.lentment acompanyat amb melmelada de figues i la combinació és exquisida. La cassoulet, plat típic de Castelnaudary és també molt bona.

Més info: http://www.restoenfrance.com/restaurant-368838-Restaurant-Pizzeria-Le-Gondolier.html

Suggeriments: abans de sopar s'ha de fer un passeig seguint el canal del Midi. Hi ha un camí preciós que el voreja i és molt tranquil, solitari i ombrívol.
A pocs kilòmetres està Carcassona i Mirepoix. I una mica més enllà, a Leran, hi ha un llac on pots banyar-te i contemplar els Pirineus des de la banda francesa.